als vaardigheden, inspiratie en scheppingsdrang samenvallen

Welkom

Hieronder een korte biografie van Daniëlle Broekhuizen-Mazzola

Geboren in Zwolle, opgegroeid in het westen van het land en rechten gestudeerd aan de UVA in Amsterdam. Vanaf 1982 woonachtig in Wetering. 

Mijn  schilderijen (meest acrylverf) en papier objecten zijn surrealistisch van aard. Naast een zekere mate van lichtvoetigheid in de benadering van het onderwerp, zoek ik veelal naar rust en harmonie in de gekozen kleuren. Ik laat mij vooral inspireren door het dagelijkse leven en werk graag met thema’s. Het liefst heb ik dat mijn werk mensen inspireert en tot nadenken aanzet. Zo heb ik b.v. de zeven hoofdzonden geprobeerd weer te geven aan de hand van een mix van uitdrukkingen, hedendaagse gebruiken en symbolen. Zo ook de serie de dagen van de week. In de serie Hollands Glorie voor mij typische Hollandse afbeeldingen op tegeltjes met een tafereel schildering. In de wereld op zijn kop een omgekeerde wereld, geïnspireerd doordat we tegenwoordig alles omdraaien, bv. oorzaak en gevolg. Verder worden meningen als feiten neergezet en wordt Jan en alleman op de televisie tot specialist benoemd. Ook heb ik o.a. iets met ogen.

Mijn  pastels hebben een meer expressieve /abstracte achtergrond, waarin ik het gekozen onderwerp - meestal mens of dier - op realistische wijze tot leven probeer te brengen.

Mijn tekeningen zijn of met potlood gemaakt op teken papier of met houtskool en pastelwit op getint papier. Ook weer voornamelijk mensen of dieren, sommigen surrealistisch (met een grapje).  

Ook maak ik objecten van papier (maché) , houtzaagsel. En sieraden van vooral zilverdraad met parels en/of (half)edelstenen. De sieraden zijn te zien o mijn andere website. www.danarts.eu  

Na ongeveer 15 jaren schilderlessen, tekenlessen en workshops bij verschillende kunstenaars gevolgd te hebben in de meest uiteenlopende technieken (o.a. model, portret, aquarel, acryl, fresco, bladgoud),  ben ik zelf gaan les geven en exposeren (vanaf 2000). Ik geef tekencursussen , acryl-, olie- en aquarelverf schilderlessen, pastel schilderlessen (o.a. Aan de Volksuniversiteit  Meppel/ Steenwijkland en in mijn atelier) en workshops . Daarnaast maak ik werk in opdracht (voornamelijk portretten).   

Ik ben lid van Kunstkring Steenwijk en van Kunstroute Overijssel . Mijn atelier is in de zomermaanden vaak op zaterdag- en zondagmiddag en het hele jaar door na afspraak open voor bezoekers. Voor prijzen en nadere informatie art@daniellebroekhuizen-mazzola.com .  Opgemerkt dient te worden, dat van de hierna getoonde werken meerdere in eigendom zijn van derden. Op You Tube is een filmpje van mijn atelier te zien.

e-mail :art@ daniellebroekhuizen-mazzola.com

terug naar boven

top of page