als vaardigheden, inspiratie en scheppingsdrang samenvallen

when skills, inspiration and desire to create come together

Lessen 

Tekenen 

Iedereen kan leren tekenen

Deze cursus is geïnspireerd op de Betty Edwards-methode, aangevuld met mijn eigen ervaringen. Deze methode geeft snel resultaat. Deze Amerikaanse professor en kunstenares heeft aangetoond, dat goed naar de waarneming kunnen tekenen niet zozeer een kwestie van “talent hebben” is, maar van een vaardigheid. Net als b.v. spreken en schrijven. Iedereen kan een vaardigheid leren, al kost het de één meer moeite dan de ander. De vaardigheid bij het tekenen zit in het waarnemen (kijken) en niet in handvaardigheid (iedereen kan krabbelen of schrijven). Wie echt kan waarnemen, kan tekenen. Betty Edwards heeft ontdekt dat de rechter hersenhelft in staat is tot tekenen, dus moet geleerd worden de waarnemingskwaliteit van de rechterhelft te gebruiken. Door allerlei oefeningen kan de bemoeienis van de (dominante) linker hersenhelft uitgeschakeld worden. De rechter hersenhelft zal het overnemen en tekenen wat het ziet.
Bij de cursus hoort een cursusboek (een losbladige reader, kosten €10,-). De cursus bestaat uit 10 lessen van ruim twee uur. Ik geef lessen in mijn atelier, maar het kan ook bij u thuis. In mijn atelier kost de cursus €110,- per persoon exclusief cursusboek. Cursussen buiten mijn atelier prijs per persoon nader over één te komen. Minimaal 5, maximaal 7 leerlingen per groep. De cursussen in mijn atelier starten begin oktober en begin januari. Ook geef ik deze lessen aan de volksuniversiteit (Steenwijk /Meppel/Westerveld; zie hun web-site voor de kosten).


Programma vanaf oktober2019;
De lessen aan de volksuniversiteit Steenwijk starten op maandagavond 7 oktobervan 19.30 tot 21.30uur.


Programma vanaf oktober 2019 :

Atelier: Start dinsdagochtend 1 oktober van 9.30 tot 11.30 uur. Maandagmiddag van 13.30 - 15.30 uur (hele jaar door is er les, kan elk moment gestart worden; Dinsdagavond om de week, start 1 oktober van 19.30 tot 21.30 uur; Woensdagavond 16 oktober om de week van 19.30 tot 21.30 uur om de week. Op dinsdagochtend zijn er nog een plekken vrij en op maandagmiddag kan er nog maximaal 1 bij en op de dinsdagavond en woensdagavond kunnen er ook nog leerlingen bij. Op maandagmiddag en dinsdagochtend bestaat ook de mogelijkheid om om de week lessen te volgen.


Workshops in het atelier zijn mogelijk tot max. 10 mensen. Mail s.v.p. voor meer info. Ook workshops met papier zijn mogelijk.

Het adres van mijn atelier is
Wetering-oost 56, 8363 TK, Wetering


Workshop ‘Portrettekenen naar model’ vrijdag 10 januari 2020 in het Kulturhus in Giethoorn, van 10.00-12.00 uur of 14.00-16.00 uur Prijs €25,- p.p. (inclusief materiaal/koffie/thee). Opgeven bij Lia Gurowitsch 0644656289