als vaardigheden, inspiratie en scheppingsdrang samenvallen

when skills, inspiration and desire to create come together

Lessen 

Tekenen 

Iedereen kan leren tekenen

Deze cursus is geïnspireerd op de Betty Edwards-methode, aangevuld met mijn eigen ervaringen. Deze methode geeft snel resultaat. Deze Amerikaanse professor en kunstenares heeft aangetoond, dat goed naar de waarneming kunnen tekenen niet zozeer een kwestie van “talent hebben” is, maar van een vaardigheid. Net als b.v. spreken en schrijven. Iedereen kan een vaardigheid leren, al kost het de één meer moeite dan de ander. De vaardigheid bij het tekenen zit in het waarnemen (kijken) en niet in handvaardigheid (iedereen kan krabbelen of schrijven). Wie echt kan waarnemen, kan tekenen. Betty Edwards heeft ontdekt dat de rechter hersenhelft in staat is tot tekenen, dus moet geleerd worden de waarnemingskwaliteit van de rechterhelft te gebruiken. Door allerlei oefeningen kan de bemoeienis van de (dominante) linker hersenhelft uitgeschakeld worden. De rechter hersenhelft zal het overnemen en tekenen wat het ziet.
Bij de cursus hoort een cursusboek (een losbladige reader, kosten €10,-). De cursus bestaat uit 10 lessen van ruim twee uur. Ik geef lessen in mijn atelier, maar het kan ook bij u thuis. In mijn atelier kost de cursus €120,- per persoon exclusief cursusboek. Cursussen buiten mijn atelier prijs per persoon nader over één te komen. Minimaal 5, maximaal 7 leerlingen per groep. De cursussen in mijn atelier starten begin oktober en begin januari. Ook gaf ik deze lessen aan de volksuniversiteit Steenwijk/Meppel/Westerveld 18 jaar lang. Helaas bestaat de VUSO niet meer.
Programma  voorjaar 2023 :

Atelier: Woensdagmiddag(om de week, even weken, vanaf half januari) van 13.30 - 15.30 uur; Maandagmiddag en dinsdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur; Dinsdagavond (even weken vanaf half januari) om de week van 19.30 tot 21.30 uur; Woensdagavond (oneven weken) om de week van 19.30 tot 21.30 uur om de week. Op dinsdagmiddag zijn er nog een plekken vrij en op maandagmiddag kunnen er nog een paar leerlingen bij en op de woensdagmiddag, dinsdagavond en woensdagavond kunnen er ook nog leerlingen bij. 


Workshops schilderen in het atelier zijn mogelijk tot max. 10 mensen. Mail s.v.p. voor meer info. Workshops met papier zijn ook mogelijk. En workshops sieraden maken met gekleurd koperdraad (of zilverdraad).

Het adres van mijn atelier is
Wetering-oost 56, 8363 TK, Wetering