Iedereen kan leren tekenen

Deze cursus is geïnspireerd op de Betty Edwards-methode, aangevuld met mijn eigen ervaringen. Deze methode geeft snel resultaat. Deze Amerikaanse professor en kunstenares heeft aangetoond, dat goed naar de waarneming kunnen tekenen niet zozeer een kwestie van “talent hebben” is, maar van een vaardigheid. Net als b.v. spreken en schrijven. Iedereen kan een vaardigheid leren, al kost het de één meer moeite dan de ander. De vaardigheid bij het tekenen zit in het waarnemen (kijken) en niet in handvaardigheid (iedereen kan krabbelen of schrijven). Wie echt kan waarnemen, kan tekenen. Betty Edwards heeft ontdekt dat de rechter hersenhelft in staat is tot tekenen, dus moet geleerd worden de waarnemingskwaliteit van de rechterhelft te gebruiken. Door allerlei oefeningen kan de bemoeienis van de (dominante) linker hersenhelft uitgeschakeld worden. De rechter hersenhelft zal het overnemen en tekenen wat het ziet.
Bij de cursus hoort een cursusboek (een losbladige reader, kosten €10,-). De cursus bestaat uit 10 lessen van ruim twee uur. Ik geef lessen in mijn atelier, maar het kan ook bij u thuis. In mijn atelier kost de cursus €110,- per persoon. Cursussen buiten mijn atelier prijs per persoon nader over één te komen. Minimaal 5, maximaal 7 leerlingen per groep. De cursussen in mijn atelier starten begin oktober en begin januari. Ook geef ik deze lessen aan de volksuniversiteit (Steenwijk en Meppel; zie hun web-site voor de kosten). http://www.vuso.info/beeldende-vormingProgramma 2018:
Atelier: start di. 9 januari ‘s ochtends van 9.30 - 11.30 uur; start ma. 8 januari ‘s middags van 13.30 - 15.30 uur; start woensdagavond 10 januari om de week van 19.30 tot 21.30 uur om de week. Op dinsdagochtend is er nog een plekje vrij en op maandagmiddag kunnen er nog maximaal 3 bij en op de woensdagavond kan er ook nog iemand bij.

Het adres van mijn atelier is:
Wetering-oost 56, 8363 TK, Wetering

e-mail : art@daniellebroekhuizen-mazzola.com